2011-01-02
Шар айргийн сайн мууг яаж ялгах вэ?
Энэ бол энгийн. Жинхэнэ сайн шар айраг маш тунгалаг, исэлтээр бий болдог нүүрсхүчлийн хийгээр дүүрэн байдаг. Хэрэв ёроолд нь бага зэргийн цагаан тунадас үүссэн байвал хуучин ундаа гэсэн үг. Өнгө нь улаан хүрэн юм уу эсвэл ногоон туяатай байвал шууд асга. Шар айргийг аялгахад нягт цагаан хөөсөн малгай үүсдэг.
Хөөсийг зөөлөн үлээхэд тэр доороо алга болж байвал таныг хуурсан байна. Харин үл ялиг хөдөлж байвал санаа зоволтгүй гэсэн үг. Мөн хөөсөн дээр хөнгөвтөр зоосон мөнгө тавихад живэхгүй бол хамгийн сайн шар айраг. Хэрэв хэлний үзүүрт эвгүй гашуун амт удаан амтлагдаж байвал карбонат ихтэй, боловсруулагдаагүй ус ашигласны шинж. Шар айрагны шошго дээрх хугацаа хамгийн чухал. Хугацаа бага байх тусам сайн. Харин бүтэн жилийн турш хадгалж болох шар айргийг германчууд “хоосон шар ус” гэдэг байна.
Пиво их хэрэглэдэг орныхон өдөрт нэг крушик шар айраг уух нь зүрх судасны өвчлөл болон тархины цус харвалтаас урьдчилан сэргийлэхээс гадна зөвхөн бие махбодийн төдийгүй сэтгэл санааны хувьд тайвширч, алжаалаа тайлахад тустай гэж үздэг, тэр нь ч батлагдсан байна. Учир нь шар айраг найрлагадаа олон төрлийн ашигтай бодис, амин дэм агуулдаг. /Business Times/
|
.
Сэтгэгдэл бичих! .
Найздаа илгээх! . Уншсан: 201 удаа
|
Сэтгэгдлүүд
|
|
|
|